Rehabilitering

En av de vanligaste svårigheterna som arbetsgivare möter är att förstå och hantera psykiska eller mentala hälsorelaterade sjukdomar hos anställda. När en medarbetare är sjuk en längre tid uppstår arbetsgivarens rehabiliteringsansvar, vilket innebär att du måste medverka till en effektiv rehabilitering med till exempel:

  • Arbetsträning
  • Ändrade arbetsuppgifter
  • Ändrade arbetstider
  • Anpassning av arbetsplatsen
  • Teknisk utrustning
  • Kompetensutveckling

Som arbetsgivare kan det vara mycket svårt att avgöra detta själv och hur situationen skall hanteras. Vi finns därför där som stöd både till den anställde, men också för arbetsgivaren. Vi erbjuder flera olika arbetslivsinriktade rehabiliteringsmetoder som exempelvis samtal med rehabläkare eller företagsläkare, KBT-terapeuter och psykologer.

Det bästa sättet att börja vid första tecken på utbrändhet eller annan psykisk ohälsa hos en medarbetare är att boka in ett besök hos vår rehabläkare. På detta besök om 1,5 timmar pratar mearbetaren och läkaren om problematiken och kommer fram till ett första utkast på en plan för hur undkomma en utbrändhet alternativt återkomma till arbetet med full kraft.

Behöver du rådgivning?

Kontakta oss så kommer vi med ett förslag:

08-545 816 70
Maila oss

Avbokningsregler

På grund av lång förberedelse inför ett rehabiliteringsbesök hos rehabläkare gäller andra avbokningsregler för besöken. För avbokning av 1,5 timmars rehab-besök skall dessa meddelas minst 5 arbetsdagar innan besöket.

Är du inte företagskund hos Stockholm Medical Office?

Denna tjänst är en del av Stockholm Medical Office:s företagshälsovård som företagskunder kan boka. Önskar du bli en del av vår företagshälsovård med ditt företag? Kontakta vår reception så återkommer vi med en offert för att ansluta ert företag.

08-545 816 70
Maila oss

Hälsokontroll

Företagskunder

Förstadagsintyg

Företagskunder

Telefontid
Vardagar mellan 08.30–10.00 och 13.30–14.30

Läkarintyg högre behörighet

AISAB

Telefontid
Vardagar mellan 08.30–10.00 och 13.30–14.30

Övriga besök

Kontakta oss för bokning

Telefontid
Vardagar mellan 08.30–10.00 och 13.30–14.30