Fem Enkla Övningar för Att Förbättra Din Arbetsplats-Ergonomi

Förbättra din Ergonomi

Att ha en ergonomiskt korrekt arbetsplats är avgörande för att undvika muskelspänningar, ledsmärta och andra hälsoproblem som kan uppstå genom långvarigt sittande arbete. Här är fem enkla övningar som du kan göra för att förbättra din arbetsplats-ergonomi och minska risken för skador.

 

Nack- och axelrullningar

Sitta vid en dator i timmar kan leda till spänningar i nacke och axlar. För att lindra spänningen, gör nack- och axelrullningar regelbundet. Lyft axlarna upp mot öronen, rulla dem bakåt och neråt i en cirkulär rörelse. Upprepa detta några gånger åt varje håll för att släppa på spänningen och förbättra cirkulationen.

 

Sittande stretch för rygg och ben

Ta regelbundna pauser för att göra en enkel sittande stretch för att mjuka upp ryggmusklerna och förbättra blodcirkulationen i benen. Sträck armarna framåt och böj dig sakta framåt från midjan med rak rygg tills du känner en mild stretch längs ryggraden och baksidan av benen. Håll positionen i 15-30 sekunder och upprepa vid behov.

 

Hand- och handledsstretch

Ett annat vanligt problem vid långvarigt datorarbete är spänningar i händer och handleder. För att lindra detta, sträck ut händerna framför dig med handflatorna uppåt och använd den andra handen för att försiktigt dra fingrarna bakåt mot dig tills du känner en stretch i underarmarna och handlederna. Håll i 15-30 sekunder och byt sedan sida.

 

Sittande stolsyoga

Sittande stolsyoga är ett utmärkt sätt att mjuka upp kroppen och förbättra flexibiliteten även när du är på kontoret. Prova enkla övningar som sittande twist för att sträcka ryggen och främja bättre matsmältning, eller sittande framåtböjningar för att stretcha rygg och baksida av benen.

 

Ögonövningar

Att stirra på en skärm under långa perioder kan orsaka ögontrötthet och spänningar. För att lindra detta, gör regelbundet enkla ögonövningar. Blinka snabbt flera gånger för att fukta ögonen, och gör sedan ögonrörelser genom att titta upp, ner, åt sidorna och i cirklar för att stimulera ögonmusklerna.

Att integrera dessa enkla övningar i din dagliga arbetsrutin kan bidra till att förbättra din arbetsplats-ergonomi och minska risken för skador och obehag. Kom ihåg att ta regelbundna pauser för att sträcka på dig och röra på kroppen, även under hektiska arbetsdagar.

Dela

Mer läsning

Hälsokontroll

Företagskunder

Förstadagsintyg

Företagskunder

Telefontid
Vardagar mellan 08.30–10.00 och 13.30–14.30

Läkarintyg högre behörighet

AISAB

Telefontid
Vardagar mellan 08.30–10.00 och 13.30–14.30

Övriga besök

Kontakta oss för bokning

Telefontid
Vardagar mellan 08.30–10.00 och 13.30–14.30