Publicerat: 2021-06-07
Rockarrangörer förbereder vaccinationer i Dalarna

Normalt skulle de bygga och förbereda sommarens olika rock- och musikfestivaler i Sverige
Istället bidrar de nu till att rädda liv i samband med att Dalarna förbereder sig inför Fas 4 av covid-19-vaccinationerna. Ett arbete de gör på uppdrag av Doktor.se/Medical.

– Jag trodde aldrig att vi skulle bygga vaccinationsmottagningar och förbereda massvaccinationer i Sverige. Om allt hade varit som vanligt skulle vår organisation haft fokus på att förbereda festivaler i Sverige som exempelvis Sommerburst och Lollapalooza. Nu är vi istället glada till chansen att hjälpa till med detta och göra en samhällsinsats, säger Jonas Carpenhammar, som är delägare i eventbolaget Dalecarlia Crew tillsammans med Göran Wiberg.
När det blev klart att Doktor.se/Medical fick ansvar att i Dalarna genomföra covid-19 vaccinationerna inom Fas 4, kontaktade projektledaren Jörgen Malmberg personer som normalt har fokus på att underhålla personer. Budskapet var kortfattat: ”Hjälp oss att vaccinera dalfolket”.

”Bra känsla”
En av dem som kontaktades var Patrik Hedenström Olsén, chef för eventbolaget som arrangerar hårdrockfestivalen Sabaton Open Air.
– Ett normalt år hade jag vid den här tiden signerat de sista avtalen och göra de sista förberedelserna inför vår hårdrockfestival. Nu fick jag istället koppla in Jonas Carpenhammar på Dalecarlia Crew för att snabbt komma i gång med förberedelserna inför vaccinationerna. Det är en bra känsla att få bidra med denna samhällsviktiga tjänst, säger Patrik Hedenström Olsén.

”Servera på silverfat”
Jonas Carpenhammar och hans team, som egentligen skulle bygga rockscener runt om landet, har istället bytt fokus till att bygga vaccinationsmottagningar åt Doktor.se/Medical i Mora, Falun, Borlänge, Avesta och Ludvika.
– Vi ska se till att allt fungerar perfekt och leverera allt på silverfat när den medicinska personalen kommer för att göra sitt arbete. Då går vi över till att bli en servicefunktion under vaccinationsperioden. När allt är klart packar vi ihop allting, säger Roger Last på Dalecarlia Crew, som är ansvarig för detta praktiska arbete:
Jonas Carpenhammar ser flera djupare fördelar med att detta uppdrag:
– Vi bidrar till att folk kan överleva och återgå till ett normalt bra liv. Detta bidrar också till att vi klarar oss bättre som företag i en tid när hela vår ordinarie verksamhet är pausad. Dessutom kan detta leda till att vi får i gång musik- och kulturlivet. Folk behöver träffas och ha roligt.

På bilden syns, fr.v: Jonas Carpenhammar, Roger Last och Patrik Hedenström