Publicerat: 2021-05-26
Stort tryck på covid-19-vaccinationerna i Stockholm

Intresset att vaccinera sig mot covid-19 är stort i Stockholm.
Därför var trycket stort när Medical/Doktor.se nyligen öppnade för möjligheten att vaccinera sig vid Skärholmen söder om Stockholm. 

I denna tid, när pandemin förlamar stora delar av samhället, är det viktigt att alla som kan, hjälper till för att få kontroll på smittspridningen.
Medical/Doktor.se är Sveriges största vaccinatör. Därför var det många inom organisationen som fick bra vibrationer när Region Stockholm gav klartecken till Medical/Doktor.se att hjälpa till med vaccinationerna mot covid-19.
– Detta är ett mycket stort och viktigt projekt på flera sätt. Därför har vi verkligen haft stort fokus på att förberedelsearbetet skulle ske så bra och effektivt som möjligt. Nu får vi alla en skön känsla när vaccinationsarbetet äntligen kommit i gång, säger Filip Lind, som är Affärsområdeschef för Hälso- och Sjukvård inom Medical.

Stor lokal
Medical/Doktor.se har rustat en stor lokal på 2 000 kvadratmeter i Skärholmen till att bli en trygg, effektiv och säker vaccinationsmottagning. Bra logistik och ett bra flöde i samband med vaccinationerna har varit primära mål att uppfylla. 
Lika viktigt har det varit att skapa ett bra team av läkare, sjuksköterskor och ”hjälpare” som sköter det praktiska arbetet kring vaccinationerna.
Nu är det förberedelserna klara och vaccinationerna har kommit i gång. Här finns en kapacitet att ta emot 1 500 patienter per dag.
– Förhoppningsvis bidrar detta till att många stockholmare kan se fram emot ett kommande bra och innehållsrikt liv. Den här stunden när vaccinationerna är i gång betyder mycket för många här, säger Filip Lind.
På bilden syns delar av teamet som bemannar vaccinationsplatsen i Skärholmen som drivs av Medical/Doktor.se.