Publicerat: 2021-04-12
OS-arrangörerna i Japan upptäckte MGI/BGI och Medical

I samband med konståknings-VM i Stockholm, utförde Medical covid-19 tester i samarbete med det multinationella företaget MGI/BGI.
Det fick stor internationell uppmärksamhet, bland annat i Japan, vilket resulterat i att MGI/BGI är på väg att skriva ett samarbetsavtal med sommarens OS-arrangör i Tokyo.


Detta är en trevlig berättelse om hur engagemang och givande internationellt samarbete kan resultera i något större som blir till glädje för så många:

När konståknings-VM nyligen arrangerades i Stockholm var det Medical, ingående i Curira gruppen, som gjorde covid-19 -tester på aktiva, ledare, press och funktionärer. Ett uppdrag som skedde i samarbete med multinationella företaget MGI/BGI, som bland annat byggt Medicals mobila laboratorium. Det laboratoriet gjorde det möjligt att ge extremt snabba testsvar.

Medical gjorde en artikel om detta där medarbetarna Axel och Christian Lund berättade om testarbetet under konståknings-VM. Texten lades ut på sociala medier och på Curira gruppens hemsidor.
MGI/BGI hakade på och spred artikeln i sina kanaler vilket bland annat innebar att texten publicerades bland annat i Japan och Lettland (se bilden här intill).
Artikeln bidrog till att OS-arrangören i Tokyo uppmärksammat den insats som MGI/BGI gjorde i Stockholm tillsammans med Medical. Det har resulterat i att MGI/BGI och arrangören av sommarens OS är på väg att skriva ett avtal om att MGI/BGI ska bidra med sin tekniska kunskap kring testning av covid-19.

Inom Medical finns en stolthet och glädje över att kunnat bidra till att MGI/BGI får detta OS-uppdrag. Grattis!

På bilden ovan finns artikeln om MGI/BGI och Medical under konståknings-VM som publicerades i Japan och Lettland, samt Medicals artikeln som startade allt.