Publicerat: 2020-12-10
Medical/Doktor.se erbjuder drive-in tester

Medical, som ingår i samma koncern som Curira, har öppnat en drive-in station för testning Grimsta/Bromma, utanför Stockholm. Det är resultatet av uppdraget från Region Stockholm att masstesta befolkningen i Stockholm för Covid-19.

– Den här stationen klassas som en prioriterad samhällsviktig verksamhet, därför känner vi extra stort samhällsansvar när vi utför dessa tester, säger Filip Lind, affärsområdesansvarig för Medical.

Basen för att få kontroll på smittspridningen är en bra testverksamhet. Det var tanken när Region Stockholm gav Medical/Doktor.se i uppdrag att göra så kallade PCR-tester för aktiv smitta.
Medical/Doktor.se har nu svarat med att öppna en drive-in teststation vid Grimsta utanför Stockholm. Själva stationen ligger på en parkering för att verksamheten ska gå så smidigt som möjligt.

– Här vill vi tacka Grimsta IP, tillhörande Stockholms Stad samt Stockholms Parkering för att de på ett generöst sätt upplåtit denna plats, säger Filip Lind.

Testningen
Såhär går testverksamheten till:
√ Alla tider förbokas genom Doktor.se och alla personer ska ingå i priogrupp 3 (samhällsviktig verksamhet). Testet ska godkännas av arbetsgivaren.

√ Den som testat kommer med bil och blir anvisad att köra till ”rätt tält”.
√ Där möts gästen av personal från Medical/Doktor.se som bistår med att kvittera ut ett testkit och information.

√ Personen, som ska testas, parkerar på en av platserna i angränsande parkeringsplats.

√ Man utför testet på sig själv och kör sedan till en stationens Covid-19 buss för att lämna in testet.

√ Där möter personal som frågar om allt gått bra och informerar hur man går tillväga för att få provsvar.
Allt detta är kostnadsfritt. Stationen är öppen måndag till lördag varje vecka.

– Vi har en kapacitet att testa flera hundra personer om dagen. Det är viktigt att kunna ha den kapaciteten för att vi ska säkerställa denna samhällsviktiga verksamhet, säger Axel Lund, som är etableringsansvarig på Medical.
Noterbart i sammanhanget är att Medical/Doctor.se sedan i somras också masstestar för antikroppar. Det är en verksamhet som funnits i Stockholm och på flera andra platser i landet.

På stora bilden syns personal vid första öppningsdagen – beredda att ta emot de första testkunderna.

Axel Lund, som är etableringsansvarig på Medical, berättar att den drive-in service, som
Medicial/Doktor.se erbjuder, kan ta emot flera hundra personer om dagen.